Contacte Agentes
Sol·liciti informació al 93.100.34.94

La costa de Gran Canària prova un nou generador d’electricitat amb ones

gran_canaria_ola

La costa de Gran Canària prova un nou generador d’electricitat amb ones

El Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat) i la Plataforma Oceànica de Canàries (Plocan) han començat avui a provar en la costa nord de Gran Canària un nou generador d’electricitat a partir del moviment de les ones, el “Undigen”.

Aquest generador d’energia undimotriz, desenvolupat en la seva integritat en Espanya, té una potència de 200 quilowatts (Kw) i estarà a prova durant tot el primer semestre de l’any.

En un comunicat, el Ciemat i Plocan presenten aquest assaig com “el pas previ al llançament d’una planta pilot de generació d’energia elèctrica de les ones amb tecnologia cent per cent espanyola, precursora del possible proveïment comercial a futur d’energia elèctrica a illes o zones costaneres de difícil accés i elevats costos de generació”.

El convertidor Undigen, de 30 metres de longitud i 140 tones de pes, consta d’un flotador, d’un cos central sobre el qual aquest es llisca impulsat per les ones i d’un convertidor que transforma el seu moviment en energia elèctrica.

A més del Ciemat i el consorci públic Plocan (Ministeri d’Economia i Govern de Canàries), participen en el seu desenvolupament Foment de Construccions i Contractes (FCC) i l’empresa de base tecnològica Wedge Global SL.

Font: La informacion

Compartir en

Deja tu comentario

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *